Thursday, August 15, 2019

Korprøve onsdag d. 21 august - 2019

Kære Grenaakoret

Her en sensommerhilsen fra korlederen! Håber I alle har haft/har en god sommer!!

Vi starter sæsonen op med at synge Thomas Tallis; "If Ye love me". Her sunget af "The Cambridge singers". Det er samme udgave som vi synger, den blot er den her sat en tone ned, men den kan fint bruges til øvebrug.



Dernest skal vi se på en af Per Drud Nielsen's  seks engelske Maria viser. Det er "Lo, how a rose e're blooming"  (på dansk "en rose så jeg skyde") her i en smuk polifonisk sats. Betegnelsen polyfoni bruges om flerstemmig musik hvor stemmerne er udformet som selvstændige melodilinjer der sekundert harmonerer med hinanden og kan derfor visse steder minde lidt om en kanon.

Her er den i sin oprindelige form i en smuk version med Robert Shaw Choral. Robert Shaw Choral var et meget anerkendt professionelt kor grundlagt i New York i 1948 af Robert Shaw, en ung californisk dirigent, der mens han gik på college blev headhuntet til at dirigere hans gruppe "Glee club" i dengang nationale radioudsendelser.

Vi skal som skrevet synge Per Drud Nielsen's version så denne er blot til jeres egen fornøjelse og til at studere den engelske tekst.




Vi skal synge et par flere sange første gang, som er: 

"Mit hjerte altid vanker"Carl Nielsen
 
Her med Musica ficta og Bo Holten (I samme version som vi skal synge den)

Og så starter vi på "Født er himmelens kongesøn" her i liflig version med Københavns universitetskor lille MUKO: (bemærk ikke den samme version som Vi synger) 


Kh
Rebecca



No comments:

Post a Comment